Windstrekenensemble

Afsluiting seizoen 2019-2020

Op de vraag van Elke wie van het Windstrekenensemble er nog zin had om het seizoen buiten muzikaal af te sluiten was enthousiast door de leden van de speelgroep gereageerd. Marja heeft een grote tuin die prima voldoet om veilig muziek in te spelen, gelet op de Coronacrisis. En ja, toen maar duimen voor hopelijk mooi weer. Dus zodoende klonken er buiten, op zondag de 21e juni, met aangenaam droog en zonnig weer, fraaie en vrolijke klanken in de tuin van Marja.
Het was van 11:00 uur tot 14:00 uur, met een lunchpauze om zo het meegebrachte broodje te nuttigen. Een gezellig en muzikaal samenzijn: van Bretons walsje, Chesnut en nog veel meer leuke muziekstukjes. Bert, de partner van Marja, zorgde voor de koffie, thee en ander lekkers.
Het speelseizoen 2019-2020 werd zodoende op een prettige, gezellige wijze muzikaal afgesloten.


Foto’s: Ab Zeijlemaker                                                                                                                                                                                                     

Optreden Windstrekenensemble

Zondagmiddag de 22e september hebben meerdere leden van het Windstrekenensemble van HMA, onder de muzikale leiding van Elke Merz, opgetreden tijdens een zonnige oogstmarkt in Valkkoog. Aldaar was het nodige binnen en buiten voor belangstellenden te beleven, waarbij het weer zich van een aangename, zomerse kant liet zien.
De muzikanten gingen er in het prachtige kerkje ‘goed voor zitten of staan’ en de aanwezige toehoorders werden getrakteerd op een scala van vlotte, vrolijke internationale melodieën, gegroepeerd in blokjes van 4. Goed gespeelde muziek in een kerkje met uitstekende akoestiek.
Na twee optredens werd door Elke afgesloten met de Hora Hadera, voor velen een regelrechte hit, als toegift. Prima reclame voor HMA en zeker voor herhaling vatbaar.

Foto’s: Ineke van Veen en Ab Zeijlemaker

Muzikanten gezocht

Het Windstrekenensemble wil graag versterkt worden met snaarinstrumenten, gestreken en getokkeld.

De Kleine Gemengde Speelgroep wil graag versterkt worden met ervaren muzikanten. Hobo (gevorderd), blokfluit, gitaar, besklarinet, cello of viool  zijn welkom!

Het snarenensemble zoekt nieuwe leden. Gitaren, harp en luit zijn welkom.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de contactpersonen van de groepen of mail het secretariaat van Huismuziek Alkmaar. Je kunt 2 x vrijblijvend meespelen voordat je besluit om lid te worden.

Muziek aan Zee, inlooporkest, in Egmond aan Zee


Speel je mee?
Muziek aan Zee nodigt amateurmusici uit om te komen samenspelen in ons inlooporkest. De meerstemmige muziekstukken die we gaan spelen varieren van klassieke muziek tot wereldmuziek. De middag is een initiatief van leden van Huismuziek Alkmaar. Een piano is aanwezig.

Iedere vierde donderdag van de maand om 14.00 uur (inloop 13.45 uur).  

Adres Voorstraat 82a 1931 AN Egmond aan Zee. postaanzee@gmail.com.
De muzieksessie is unplugged. Neem zelf je muziekinstrument en muziekstandaard mee. Voor benodigde bladmuziek in diverse toonsoorten wordt gezorgd (C-, Bes-, Es-versies). We verwachten dat je noten kunt lezen en je instrument goed kunt bespelen. We vragen voor deelname een vrijwillige bijdrage.

PostaanZee is te bereiken per openbaar vervoer. Schuin tegenover PostaanZee is het busstation van Connexxion. Hier stoppen de lijnen 164 (Castricum) en 165 (Alkmaar) en de buurtbus 408 (Heiloo) en 410 (Schoorl).